28. Kuruluş Yıldönümü Konserimiz Büyük Coşkuyla Kutlandı

ASMMMO KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası 28. Kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutladı. Nazım Hikmet Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Kardeş Türküler Solistlerinden Sanatçı Feryal Öney Konseriyle bir araya gelen Mali Müşavirler ve Muhasebeciler unutulmaz bir gece yaşadılar.

OLUMSUZ ŞEYLERİ KONUŞMAYACAĞIZ

ASMMMO Başkanı Ali Şahin meslekteki heyecanlarını ve birikimlerini 28 yıldır örgütlü tuttuklarını ifade ederek şunları söyledi: Odamızın kuruluş yıldönümü vesilesiyle, odamızın kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen herkese, Kurucu üyeler , başkanlar ve siz üyelere teşekkür ediyoruz.Bugün kötü olumsuz sevimsiz şeylerden bahsetmeyeceğiz.M.T.V’leri önce %50 deyip daha sonra %20-25 aralığına çekilmesinden iyi polis , kötü polisten bahsetmeyeceğiz.M.T.V’lere olağanüstü artış yaparken Telekomünikasyon şirketlerinin devlet katkı payı borçlarının silinmesine değinmeyeceğiz.Vergi cenneti ülkelere para gönderildiğinde 2006 yılında  K.V 30/7 maddesinde önce %30 vergi koyup, Bakanlar kurulunca vergi cenneti ülkelerin listesi 12 yıldır yayınlanmayınca vergi kaybına ve kayıt dışılığa yol açmasına moralimizi bozmayacağız.İşsizliğin Cumhuriyet tarihinin en yüksek oranına ulaşmasına girmeyeceğiz.Hayat pahalılığına enflasyonun çift haneli rakamlara yükselmekte olmasına bakmayacağız.Mega projelere hazine garantili kredi kullandırılıp, geçiş garantisi verilerek devletin milyonlarca lira zarara uğratılmasına değirmeyeceğiz. Eğitim sisteminin yapboz tahtasına çevrilerek çocuklarımızın geleceklerinin karatılmasına, bilimsel Laik eğitimden uzaklaşılmasına ve Mustafa Kemal Atatürk'ün müfredattan çıkarılmasına ona bir şey diyeceğiz, onu tarih yazmış siz silemeyeceksiniz. Sağlık sisteminin şehir hastaneleri vasıtasıyla özelleştirilmesine canımızı sıkarak sağlımızın bozulmasına izin vermeyeceğiz. Doğanın hoyratça tahrip edilmesine, çevrenin kirletilmesine bakmayacağız. Kadınların ve çocukların şiddet ve tacize uğramasına ve hatta öldürülmelerine ona da bir şey diyeceğiz. Adalet sisteminin yok edilmesine hukukun ayaklar altına alınmasına hiç değinmeyeceğiz. Dış borcun 100 milyar dolardan 425 milyar dolara çıkmasına oralı olmayacağız.

GÜZEL ŞEYLERDEN BAHSEDECEĞİZ
  Kuruluş yıl dönümlerinde güzellikleri yaşamanın daha anlamlı olduğunu belirten Oda Başkanımız Ali Şahin sözlerine şu sözlerle devam etti:  Peki ne yapacağız güzel şeylerden bahsedeceğiz Feryal Öney’in Türküleriyle güzel ezgileriyle coşacağız eğleneceğiz ve bir yılın yorgunluğunu üstümüzden atacağız. Çünkü bunu hak ettik, hak ettiniz.
Mesleğimiz için herkes bir şeyler söylüyor. Kimileri 10 yıl içerisinde yok olacak meslekler arasında gösteriyor. Bizde diyoruz ki bir ülkede Ticaret var olduğu sürece Mali Müşavirlik mesleği var olacaktır hem de önemini artırarak. Kayıtsal anlamda işlerimiz azalacak ama biz bundan sonraki süreçte Ünvanımızdaki  Mali Müşavirlik önem kazanacak ve Batıdaki karşılığı olan Güvenilir İşletme Danışmanı olarak mesleğimize  devam edeceğiz.
Bu meslek 10 yıl içerisinde yok olacak diyenlere ben de diyorum ki önümüzdeki 10 yıl içerisinde en fazla kazanacak 5 meslekten biri Mali Müşavirlik olacaktır.
Bu duygularla şunu söylemek istiyorum. Mali Müşavir mesleğinin mensubu olmaktan ve Mesleki Mücadeleyi bir kardeşiniz olarak sizlerle omuz omuza yürütüyor olmaktan onur duyuyorum, gurur duyuyorum. İyi ki varsınız mesleğimizin onurlu güzel insanları .