6736 SAYILI BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN KANUN HAKKINDA BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 18.10.2016 TARİHİNDE YAPILDI

Gelir İdaresi Başkanlığı, Ankara YMM Odası ve Ankara SMMM Odamızın birlikte organize ettiği 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına ilişkin Kanun ile ilgili konferans Ankara Hiltonsa'da yapıldı.

Ankara YMM Odası başkanı Nurettin Çekici ve ASMMM Odası başkanı Ali Şahin açılış konuşmalarında odaların birlikte davranmalarının yanı sıra Gelir İdaresi ile koordineli çalışmanın önemini vurguladılar.

Oda başkanları, bu tür uygulamalarda GİB'nın meslek mensuplarının görüş ve önerilerinin dikkate alınmasının uygulamada ortaya çıkacak problemleri aşmada katkı sağlayacağının dile getirdiler.

Açılış konuşmalarının ardından GİB Başkanı sayın Adnan Ertürk 6736 sayılı yasanın genel bir değerlendirmesini yaptı.

Oturumun son bölümünde Ankara YMM Odası Başkanı Nurettin Çekici'nin moderatörlüğünde yapılan panele geçildi.

Panelistler; Gelir İdaresi Başkanı Sn. Adnan ERTÜRK,Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sn. Rıza ÇELEN,Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sn. Ayşe DİLBAY,Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Sn. Mahmut SÜTÇÜ meslek mensuplarımız tarafından yasanın uygulanmasına yönelik sorulan soruları yanıtladılar.Plaket töreninin ardından oturum sona erdi.