E-Uygulamalar Konulu Seminerimiz Meslektaşlarımızdan Yoğun İlgi Gördü

E-UYGULAMALAR KONULU SEMİNERİMİZ MESLEKTAŞLARIMIZDAN YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

İnternetin hayatımıza girmesiyle mesleki alanlarda da e-uygulamalar yaygınlaştırılıyor. Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO)’da Ankaralı meslek mensuplarının çağa ve gelişen teknolojik sistemlere ayak uydurması amacıyla hayata geçirilen yeni e-uygulamaları düzenlediği seminerle meslek mensuplarına tanıttı.

ASMMMO artık sistemsel olarak kullanılacak olan E-Devlet, E-Fatura, E-Serbest Meslek Makbuzu ve E-Arşiv uygulamaları üzerine bir seminer düzenledi. Devlet Su İşleri Konferans Salonunda gerçekleşen seminere İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Eğitim Müdürü İnci Şalcı ve Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası(ASMMMO) Danışmanlarından Mali Müşavir Erbil Güzel katıldı.

MESLEKTAŞLARIMIZIN TEKNOLOJİK GELİŞMELERE HIZLI BİR ŞEKİLDE ADAPTE OLMALARINI İSTİYORUZ

ASMMMO Başkanı Ali Şahin, teknolojik gelişmelerin mesleklerinde bir gelişime , kabuk değiştirmeye neden olduğunu belirtirken meslek mensuplarına bu alanda yeni yatırım ve projelerle her türlü mesleki kolaylığı sağlamaya çalıştıklarını ifade etti.

VERGİLENDİRME SİSTEMİ VİCDANLARI YARALIYOR

TBMM’deki torba yasa görüşmelerine de değinen Başkan Şahin şunları söyledi: Mecliste torba yasa görüşülüyor. Bizi ve toplumu ilgilendiren önemli kararlar alınıyor. Ama ne yazık ki toplumun vicdanını yaralayan kararlar çıkmakta. Bakın en son meyveli içeceklere yüzde 10 özel tüketim vergisi getiriliyor. Ama ne yazık ki ülkemizde her halde zorunlu ihtiyaç olduğundan pırlanta ya da yat aldığınızda bunlar özel tüketime tabi değil. Pırlanta ya da yat gibi zenginlik göstergesi unsurlara konulmayan özel tüketim vergileri maalesef temel ihtiyaçlarımıza kaydırılmakta.

NATO’YA TEPKİ

Son olarak NATO Tatbikatında yaşanan rezalete değinen ASMMMO Başkanı Ali Şahin sözlerini şu cümlelerle tamamladı:  NATO Tatbikatında ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Devletin önemli bir makamının hedef olarak gösterilmesini şiddetle kınıyorum.

ZİRVEDE DEĞİLİZ AMA İYİ YOLDAYIZ

Seminere konuşmacı olarak katılan İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Eğitim Müdürü İnci Şalcı, “Bizdeki  sistem Latin Amerika’dakine benziyor. Yurtdışında bu sisteme önce kamu tarafından geçilirken özel sektör sonradan sisteme dahil oluyor. Bizde ise önce özel sektör sisteme geçiş yapıyor. Sistem 2014 yılında açıldı ama 63 bin mükellef var sistemde . Türkiye kısa zamanda iyi bir yol aldı. Danimarka’da e-dönüşümü uygulayan mükellef sayısı oranı yaklaşık yüzde 98,  bu rakamı bugün yakalayamayız ama kısa bir süre sonra yakalayayabiliriz.”dedi.