Mobbing İle Mücadelede Başkent Öncü Olmalı

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Odası(ASMMMO) ile Mobbing İle Mücadele Derneği işbirliği ile ASMMMO Genel Merkezinde düzenlenen panelde Mobbing yani Bezdiri geniş bir şekilde tartışıldı. ASMMMO Başkanı Ali Şahin Başkent Ankara'nın mobbing ile mücadelede öncü olması gerektiğini vurguladı.

Panelin açılış Konuşmasını yapan ASMMMO Başkanı Ali Şahin, Mobbing'in çalışma hayatındaki ciddi bir hastalık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: bugün maalesef mobbing denen hastalıkla her ortamda karşılaşmaktayız.Bu hastalık daha çok bağımlı çalışan meslektaşlarımızı ilgilendiriyor. Çağdaş medeniyetlerde dahi görülen bu hastalık gelişmemiş toplumlarda daha çok kendini hissettiriyor. İnsan odaklı değilde iş odaklı çalışma yaklaşımı bu hususta büyük bir etken. İş ortamlarında işin sağlıklı sürdürülmesi kadar çalışan insanlarında sağlıklı koşullarda işini yapması bir o kadar önemlidir. Mobbing bir hastalıktır ve bu hastalıkla mücadele etmek için bilinçli yöneticilerin çoğalması ve her kademeden çalışanın sağlıklı bir iletişim kurması gerekiyor. Ülkemiz açısından Başkentimiz Ankara mobbing ile mücadelede öncü olmalı.

Yaptığı sunumda gerçekleştirdikleri çalışmaların çalışma hayatındaki önemine dikkat çeken Mobbing ile Mücadele Derneği Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, " Derneğimizin amacı, temel olarak insan haklarını korumak ve kollamaktır. Sebebi ne olursa olsun yeryüzünde yaşayan hiçbir insanın bir diğerine psikolojik baskı uygulamaya, eziyet etmeye, dışlamaya, hakaret etmeye, iftira etmeye, haklarını gasp etmeye, kişisel çıkarları için maddi ve manevi bir takım yaptırımlar uygulamaya hakkı yoktur."dedi.