ÖZ GELECEĞİMİZ HER ŞEY YOLUNDA MI? SEMİNERİ YAPILDI

MESLEKİ YETERLİLİĞİ OLMAYAN KİŞİLERE VEYA MESLEK ODALARINA YETKİ VERİLMESİ KESİNLİKLE KABUL EDİLEMEZ.

Odamız bünyesinde meslek mensuplarına ve üyelerimize yönelik eğitimsel faaliyetler sürerken son olarak düzenlenen İnovasyon Eğitiminde konuşan Oda Başkanımız Ali Şahin mesleğe ve meslek mensuplarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Gelir İdaresi tarafından Vergi Usul Kanunu Tebliğ Taslağı hazırlanıp meslek örgütlerimizin görüşü istenmiştir. Ankara Odamız olarak öncelikle Basit usulün tamamen kaldırılması gerektiği görüşündeyiz. Hazırlanan sistemi kullanmak ihtisas işi olduğundan dolayısı ile 3568’e göre yetki almış meslek mensuplarınca ifa edilmesi gereğini ortaya koymaktadır. Tebliğin bu şekilde yayınlanması halinde; ehil olmayan kişiler tarafından beyannameler doldurularak verilecek ve hatalarla dolu beyannameler süreci başlatılmış olacaktır. Yani beyannameler ve buna kaynaklık eden süreçler giderek gerçek durumu yansıtmaktan uzaklaşacaklardır. Bu durumun ne Gelir İdaresine, ne mükellefe nede mali müşavirlere yararı olmayacaktır.

MESLEK MENSUPLARI MEMNUN KALDI

Prof. Dr. Ömer Peker’in sunumuyla gerçekleşen İnovasyon Eğitiminde meslek mensuplarına geleceğe hazırlanma, çevresel ilişkiler, kaliteli yönetici olma vasıfları ve yapılan işte sürekli iyileştirme teknikleri gibi konularda eğitim verildi. Eğitim sonunda soru-cevap şeklinde meslek mensuplarının aktif katılımı sağlanırken  Prof. Dr. Ömer Peker, “ASMMMO’yu tebrik ediyorum bu tür bir etkinliğe imza attığı için ve görüyorum ki salon tamamen dolu ve meslek mensupları eğitimden memnun kaldı “ dedi.