ÜÇ KURUMDAN ORTAK PANEL

ÜÇ KURUMDAN ORTAK PANEL

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (ASMMMO), Ankara Yeminli Mali Müşavirler Odası(AYMMO) ve Vergi Müfettişleri Derneği (VMD) tarafından Anadolu Hotels Downtown'da “Vergi İnceleme Süreci ve Mükellef Hakları Sorunlar ve Çözüm Önerileri” konulu panel düzenlendi.

Panelin Açılış konuşmaları ASMMMO Başkanı Sayın Ali ŞAHİN, AYMMO Başkanı Sakıp ŞEKER,  VM Dernek Başkanı Sayın Özgür KUBUŞ ve TÜRMOB Genel Başkanı Masis YONTAN tarafından yapıldı.

Oturum Başkanı Vergi Konseyi Gn.Sekreteri İsa COŞKUN olurken Konuşmacılar Vergi Konseyi üyesi Dr.A.Bumin DOĞRUSÖZ , YMM Oda Başkanı Sakıp ŞEKER, VMD Başkan Yardımcısı Serkan DOĞAN ve ASMMMO'dan Erbil GÜZEL tarafından ilgili konular hakkında bilgiler verildi.

YAŞANAN SORUNLARIMIZI KONUŞMAKTAN VAZGEÇMEYİZ

Son dönemde yaşadıkları ölümlü kayıplardan ötürü üzüntüsünü yaptığı konuşma ile ifade eden ASMMMO Başkanı Ali Şahin şunları söyledi: Bizler insanız ; ölüm, hastalık , kaza gibi engeller bizler içinde geçerli ama bize tanınan haklar bu yönde değil. Beyannamenin son günü rahatsızlandığımızda ya da bir yakınımızı kaydettiğinizde yaşadıklarımızı biz biliriz. Çok bilinen bir hikayeyi anlatmak istiyorum. Bir meslektaşımız çocuğunu kaybettiği gün ağlaya ağlaya ofisinde.beyanname.gönderiyor. Göndermediği her beyanname.için 1900 TL para cezası ödeyeceğini bildiği için acısını yaşayamadan gidip bürosunda beyanname gönderiyor.

BAZI GELİŞMELER BİZE ZARAR VERİYOR

Meslekleri ile ilgili bazı gelişmelerin kendilerine  zarar verdiğini vurgulayan oda Başkanı Şahın, teknoloji ve dijitalleşme hayatımızı kolaylaştırması gerekirken  "Kamu kurumları ve kuruluşlarının dijital-teknolojik gelişmeleri baz alarak her türlü bilgiyi bizlerden istiyor. Bundan ötürü iş yükümüz artıyor ve teknolojiden fayda sağlamak yerine zarar görüyoruz.
Bir diğer sıkıntımız sürekli sürekli gündeme gelen vergi afları mesleğimizi ve meslektaşlarımızı değersiz kılan bir uygulama. Bu afların çok sık çıkarılmasını değil kaldırılmasını istiyoruz. Naylon faturaya bulaşmayan , mükelleflerinin vergilerini düzenli yatıran meslektaşlarımız zor durumda kalıyor." dedi.