30 Ağustos Zafer Bayramı

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLU OLSUN

Ülkemizin emperyalist işgaline karşı bu toprakları vatan bilmiş tüm halkımızın yoksunluklar içindeki büyük azim ve direnişiyle kurtuluşunun 95. yılını hep birlikte kutluyoruz.

Atatürk’ün komutasında zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi sonrasında işgalciler ve temsilcilerinin ülkeden atılmasıyla, çağdaş, demokratik bir ülke kurmanın yolu da açılmış oldu.

Bu anlamda gelişim ve değişimi sağlayacak, demokrasi anlayışının yerleşmesinin ne kadar güç olduğunu ülkemiz kısa tarihinde görebiliyoruz.

Atatürk ve

98956 tüfek,

325 top,

5 tayyare,

2800 küsur mitralyöz,

2500 küsur kılıç

ve 186326 tane pırıl pırıl insan yüreği silah arkadaşlarının “ya istiklal ya ölüm” kararlılığıyla kurtardıkları topraklar üzerinde kurdukları cumhuriyetin gelişimini ne yazık ki istenen seviyeye getirememiş olmanın burukluğunu da yaşamaktayız.

30 Ağustos zaferi, en zor şartlarda ve yoksunluklar içinde, halkının desteğiyle nelerin başarılabileceğinin de en büyük göstergesidir. Aynı birliktelik, azim ve kararlılıkla çalışıp, yaklaşık bir asır önce hedeflenmiş “muasır medeniyetler seviyesine” çıkışın da başarılacağına umudumuz sonsuzdur.

ALİ ŞAHİN

ASMMMO BAŞKANI