2020 İlk Seminer

news-details

YENİ YILIN İLK SEMİNERİ

ASMMMO tarafından 2020 yılının ilk semineri Kocatepe Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşti. Yeminli Mali Müşavir Alper Aslıhak tarafından gerçekleştirilen "Dönem Sonu İşlemleri" konulu seminere meslek mensuplarının yoğun katılım sergilediği görüldü.

Açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Şahin, "Meslektaşlarımızın mesleki ve teknik gelişimlerini önemsiyoruz.Çağın gereklerine uyum sağlamak adına eğitimlerimiz, seminerlerimiz ve bilgilendirmelerimiz aksamadan devam edecek" dedi.

Önümüzde yoğun bir süreç var bizi direk ve dolaylı olarak ilgilendiren bu uygulamalar eğer ertelenmezse SGK-Muhtasar beyannamelerinin birlikte verilmesi 1 Ocak itibariyle başlamış olacak.Ocak beyannamesini Şubat ayında Muhtasar Beyannamesi ile SGK bildirgesini birlikte verilecek.Yine ocak ayı itibariyle Vergi mükelleflerine 5.000,00 TL vergi mükellefi olmayanlara 30.000,00 TL ve üzeri faturalar portal e-arşiv olarak kesilmeye başlayacak dedi. Bu tür uygulamalar meslek camiamız açısından hazırlıklı olduğu ama Gelir İdaresi ile mükelleflerin bu duruma çokta hazırlıklı olmadığı ve onların hazırlıklı olmamasının sıkıntısını ise meslek camiamızın çektiğini belirtti. Özellikle mükelleflerin meslek örgütlerinin bu konulara çok uzak olduğu ve olayın ciddiyetini farkında bile olmadığını söyledi.Öyle ki TESK başkanının ancak uygulama başladıktan sonra üyelerinin teknik hazırlıklarını yapıp ve donanımlı hale gelene kadar uygulamanın ertelenmesi gerektiğini söylüyor dedi.

KURALLAR HUKUKA UYGUN OLMALIDIR

Kamu Gözetim Kurumu'nun Laikliğe aykırı kararını eleştiren Oda Başkanı Ali Şahin, Hukuk devletinde kanunlar dışında referans aranmaz diyerek şunları söyledi:

“Temmuz ayında faizsiz finans kurullarıyla ilgili odamıza bir görüş soruldu. Bağımsız denetçilerde olması gereken etik kurallarla ilgili kuralları okuduğumuzda bir baktık ki ; dini kurallar, fıkıh ve şerri hükümler var. O yüzden, Kamu Gözetim Kurumu'nun bu konuyla ilgili bize sorduğu görüşe  Türkiye Cumhuriyeti'nin yasal uygulamalarına dayanmadığını, bu konuda görüş bildirmenin ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ilke ve devrimlerine aykırı olduğunu bu nedenle görüş bildirmeyeceğimizi ve bize gönderilen tasarıyı olduğu gibi iade edeceğimizi belirttik. Bu kararlar resmi gazete de yayınlanınca basın açıklaması ile tepkimizi kamuoyu ile paylaştık.”

Bu konuyu yargıya taşıyacaklarını belirtti.

İçerik Fotoğrafları

Sosyal Medyada Paylaş