ASMMMO’dan Ankara Kent Konseyi'ne Ziyaret

ASMMMO’DAN ANKARA KENT KONSEYİ’NE ZİYARET

ASMMMO BAŞKANI BAHADIR:

“MESLEKTAŞLARIMIZ AÇISINDAN SON DERECE ZOR BİR YILI GERİDE BIRAKTIK”

Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMM0) Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Bahadır ve Oda Saymanı Ahmet Doğruyol, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz’ı ziyaret etti.

ASMMMO Başkanı Turgut Bahadır ziyarette yaptığı açıklamada,  1 yıldır süren Covid-19 salgınının meslektaşları açısından son derece zor geçtiğini, bugüne kadar ülke çapında meslektaşlarından bin 15’inin hastalığa yakalandığını ve bunlardan 87’sinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Ekonominin çarklarının dönmesi açısından zor bir görev yaptıklarını belirten Bahadır, serbest muhasebeci ve mali müşavirlerin mesleklerini daha sağlıklı koşullarda yürütebilmesi için ilgili kurumlar nezdinde pekçok girişimde bulunduklarını, buna karşılık gerekli önlemlerin alınmasında gereken özenin gösterilmediğini ifade etti.

Bahadır, Oda binasının bulunduğu Kızılay Saraçoğlu Mahallesi’ndeki yenileme çalışmalarına da değinerek, yoğun bir araç trafiğine sahip bu bölgede, ASMMMO üyelerinin Oda’daki işlerini kolaylıkla yürütebilmeleri için araç park yeri sorununun çözümü konusunda Kent Konseyi’nden gerekli işbirliği ve yardımı talep ettiklerini söyledi.

Bahadır, Anlara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın çevre konusundaki hassasiyet ve duyarlılıklarının bir göstergesi olarak Ankara’da “ASMMMO Hatıra Ormanı” kurmayı planladığını belirterek, bu konuda yer tahsisi ve ağaçlar için Kent Konseyi’nin taleplerine olumlu yanıt vereceğine inandıklarını söyledi.

-Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz-

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise ASMMMO’nun ülke ekonomisi ve geleceği açısından çok önemli bir görevi yerine getirdiğini vurguladı. Yılmaz, şeffaflık adına Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlara yönelik ‘Bağımsız Denetim’ çağrısının Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından da olumlu karşılandığını, bu konuda belediyenin ‘Bağımsız Denetçiler’ tarafından denetlendiğini söyledi.

Belediyenin ve Kent Konseyi’nin şeffaflık içeren her türlü talebi olumlu karşıladığını, ASMMMO’nun bu konudaki önerilerine her zaman açık olduklarını belirten Yılmaz, belediye şirketlerinde çalışan mali müşavirlerin sorunlarının da çözülmesi için gerekli girişimlerde bulunulacağını açıkladı.

Yılmaz, Oda’nın Hatıra Ormanı girişiminden büyük memnuniyet duyduklarını, Oda üyelerinin ve ailelerinin bu ormana sahip çıkacaklarına inandığını belirterek, işlemlerin hemen yapılması için gerekli girişimlerde bulunacaklarını belirtti.