ODA BAŞKANI AÇIŞ KONUŞMASINDA SÜREKLİ MESLEKİ GELİŞTİRME EĞİTİMLERİ ÜCRETSİZ OLMALIDIR DEDİ.

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası tarafından Kocatepe Kültür ve Kongre Merkezinde "E-Uygulamalar ve Defter Beyan Sistemi" konulu bir seminer düzenlendi.

Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir İnci Şalcı tarafından verilen, seminere meslek mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Seminerin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ali Şahin Meslek mensuplarının eğitimin hakları için üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yönetim olarak yerine getirdiklerini vurgularken;

TÜRMOB Yönetim Kurulu tarafından hazırlanan Sürekli Mesleki Geliştirme Eğitimi (SMGE) Yönetmeliği ilk olarak TÜRMOB'un23-24 Ekim 2010 tarihinde yapılan 20. Olağan Genel Kurul Toplantısında Genel Kurul’un oylarına sunulmuş ve yayımı Birlik Genel Kurulu delegelerinin oybirliği ile kabul edilmiştir.

Genel Kurul tarafından kabul edilen SMGE Yönetmeliği uygun görüş alınması için Maliye Bakanlığı’na (Gelir İdaresi Başkanlığı) gönderilmiştir. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın meslek mensuplarına eğitim sonrası sınav (değerlendirme) yapılmasına dair düzenlemelerin kanuna aykırı olduğu ileri sürülerek olumsuz görüş bildirilmiştir.

Bu gerekçeler dikkate alınarak yeniden hazırlanan SMGE Yönetmeliği taslağı 15-16 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen 22. Olağan Genel Kurul Toplantısında Genel Kurulun oylarına sunulmuş ve SMGE Yönetmeliği sunulan şekliyle Birlik Genel Kurulu tarafından oybirliği ile kabul edilmiştir.

Maliye Bakanlığı tarafından uygun görülen SMGE Yönetmeliği 23/06/2018 tarihli ve 30457 sayılı ResmîGazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Başkanlar Kurulu toplantısında  Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin, yaşam boyu öğrenme sürecini benimsemelerini, uzmanlık alanları, üst unvanlar ve yeni iş alanları için hazırlanmalarını, uygulama, mevzuat ve yöntem bilgilerinde yeterli ve yetkin olmalarını, müşterilerine ve diğer paydaşlara yüksek kaliteli hizmet sunmaları için mesleki yetkinliklerini artırmalarını ve geliştirmelerini sağlamak; sürekli mesleki gelişim fırsat ve kaynaklarına erişimlerini kolaylaştırmak; kamu çıkarının korunması ve kamu güveninin sağlanması için mesleki yeterliklerini geliştirmek ve korumak; mesleki standartlar ile etik kurallara uyumunu tesis ve teşvik etmek üzere gerçekleştirilecek katılımı zorunlu eğitimlerin ücretsiz olması gerektiğini odamızın görüşü olarak açıkladık, dedi.

Aralık ayında meydana gelen tarihsel olaylara da değinen Oda Başkanımız Şahin, Kars-Sarıkamış'ta donarak ölen Askerlerimizi ve Maraş katliamında katledilen vatandaşlarımızı anarken 27 Aralık Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 99.yıldönümü nedeniyle Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve Ankara'nın ortak değerinin Cumhuriyet olduğunu belirtti. Cumhuriyetimizin kazanımlarına ve başkent Ankara'ya sahip çıkacağız dedi.