TOPLUMSAL CİNSİYET - SÖYLEŞİ

ODAMIZDAN KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

ASMMMO Kadın Sorunları Komisyonunun organize ettiği “Toplumsal Cinsiyet” konulu Seminer geniş bir katılıma sahne oldu.
Çok sayıda kadın meslektaşın katıldığı seminerde aile danışmanı Güney Erkılıç görsel öğeleri kullanarak hazırladığı slayt ile doğumdan itibaren kadın ve erkek arasındaki ayrımcı zihniyetin boyutunu gözler önüne sererken kadın meslektaşlar ise sırayla söz alarak mesleklerinde kadın olmanın zorluklarını farklı örneklerle anlattılar.

BAŞKANDAN ÖZ ELEŞTİRİ

Oda Başkanı Ali Şahin 8 Mart Kadınlar gününü kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi: Ben bu kürsüye konuşmak için değil konuşmamak için çıktım. Komisyon başkanımızın verdiği istatiksel veriler gösteriyor ki 13 bin üyesi olan odamızın yüzde otuzu kadın meslektaşlarımızdan oluşuyor ama 9 yönetim, 5 disiplin, 3 denetim kurulu üyesi olan odamızda 1 tane bile kadın meslektaşımızın olmaması benim bu kürsüde konuşmama engel oluyor. Bu eserde katkısı olan kendimde dahil herkesin bu tabloyu düşünmesi gerekir. Bu seçimlerde bunun dikkate alınması gerektiğini düşünüyorum.