Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Ziyareti

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK tarafından doldurulması istenen formların, Maliye Bakanı tarafından Gelir İdaresi ve Sosyal Güvenlik Kurumu bütün bilgileri TÜİK ile paylaşacak artık sizlerden bu formları doldurmanız istenmeyecektir şeklindeki açıklamalarına rağmen, 2017 yılında da formların gönderilmesini talep etmişlerdir.

Bu ve benzer hususları görüşmek üzere Oda Başkanımız Ali Şahin ile birlikte Oda Bşk. Yrd. Nurali KELEŞ, Oda Bşk. Yrd. Hayrettin ÇELİK, Oda saymanımız Turgut BAHADIR’dan oluşan heyetimiz TÜİK Bşk. Yrd. Enver TAŞTI, TÜİK KSD Bşk. V. Levent AKÇAY, Ank. Bölge Müd. Nurettin KAYA, UHD BŞK. V. Tülay KORKMAZ KDTİ BŞK.V. Bünyamin EMİNOSMAN, YİİD Bşk. V. Ş. Şenol BOZDAĞ Ank. Bölge EAG Ersen AKTAŞ tan oluşan heyet ile bir toplantı yapmıştır.

Toplantıda odamız heyeti TUİK formlarıyla ilgili meslektaşların aylık ve üç aylık formların doldurulmasının Maliye Bakanının Gelir idaresi ve SGK, verileri paylaşacak bundan sonra TÜİK formlarını doldurmanıza gerek kalmayacak açıklamasına rağmen neden istenmeye devam ettiğini sormuşlardır. TÜİK heyeti yıllardır bu bilgilerin bu kurumlardan istendiğini ama alamadıklarını, Mali Müşavir meslek camiasının mücadelesi sonucu bu verilerin paylaşılmaya başlandığını, 2017 yılının bir geçiş yılı olduğu Muhtasar ve Sgk bildiriminin birleştirilmesi tamamlanana kadar yani bu yılın sonuna kadar aylık ve üç aylık formların istenmeye devam edeceğini, bu formların istenmesinde meslek mensuplarıyla diyaloglara dikkat edilmesi gerektiği aksi bir durumda bu durumun odamız kanalıyla kendilerine iletildiğinde gereğinin yapılacağı beyan edildi. TÜİK formlarının 2018 yılından itibaren istenmeyeceği istenmeye devam edecek bilgilerin ise firmaların kendilerinin doldurması gereken bilgilerden oluşacağı beyan edildi. Ayrıca Herhangi bir kuruma verilen bir bilginin tekrardan istenemeyeceği hususunu anlattık, TÜİK Bşk. Yrd. bu konuda da gerekli adımların atılacağını ifade etmiştir. TÜİK ile ilgili tarafımızca doldurulması (İŞVERENLERDEN) istenen formların meslek mensuplarınca önümüzdeki yıldan itibaren hiç doldurulmamasını bu durumu kesinlikle kabul etmediğimizi bütün bilgilerin tüm kamu kurumlarında olduğunu TUİK yetkililerine ifade ettik.